Virkatodistukset, sukuselvitykset ja sukututkimus

Naantalin seurakuntayhtymän seurakuntien kirkkoherranvirastot hoitavat seurakunnan jäsenrekisteriä.

Jäsenrekisteristä annettavat todistukset ovat maksullisia ja hinnat löydät täältä

1) Voit tilata virkatodistuksen sähköisesti

Noudatathan lomakkeen ohjeita. Näillä lomakkeella ei voi tilata sukututkimusta.

Seurakunnat antavat omista jäsenistään virkatodistuksia, joista peritään kirkkohallituksen ohjeiden mukainen maksu. Virkatodistus tarvitaan mm. perunkirjoituksessa tai pankkia varten hoidettaessa kuolleen henkilön raha-asioita. Passia ja ajokorttia varten ei enää nykyisin tarvita virkatodistusta.

Sukuselvitys on ote henkilöä tai perhettä koskevista kirkonkirjaan tehdyistä merkinnöistä. Sukuselvitystä tarvitaan yleisimmin perunkirjoitukseen ja kuolinpesän asioiden hoitoon. Sukuselvityksen voi pyytää sen paikkakunnan kirkkoherranvirastosta tai keskusrekisteristä, jossa asianomainen on ollut kirjoilla.

Sukututkimus eli genealogia on historian aputiede, jonka tutkimuskohteena ovat ihmisten väliset sukulaisuussuhteet ja sukujen historia. Sukututkimuksia voi tilata kirkkoherranvirastosta tai tehdä itse yli 100 vuotta vanhoista kirkonkirjoista tai tallenteista.
Pyöreä keltareunainen kello roomalaisin numeroin.
Kirjoituspöydällä kirje, mustepullo ja vanha valokuva pyöreässä kehyksessä.

2) Voit myös tulostaa pdf-lomakkeen ja toimittaa sen virastoon

Täytä lataamasi lomakkeeseen tiedot ja lähetä sähköpostin liitetiedostona kirkkoherranvirastoon, ks. yhteystiedot alla. Tietoturvasyistä ethän laita sähköpostilla lähetettävään lomakkeeseen henkilötunnuksen loppuosaa. Voit myös tulostaa lomakkeen ja tuoda sen suoraan virastoon.

Sukututkimus tulee aina tilata kirjallisesti sitä koskevalla tilauslomakkeella tai vapaamuotoisella kirjallisella pyynnöllä. Virkatyönä tehty sukututkimus on aina maksullista ja tilaaja sitoutuu maksamaan pyytämänsä laajuisen tehdyn sukututkimuksen Kirkkohallituksen yleiskirjeen nro 9/2017 (20.4.2017) hinnaston mukaan.

3) Voit tilata virkatodistuksen myös puhelimitse

Ks. kirkkoherranvirastojen yhteystiedot alla.

Merimaskun seurakunta
Kirkkoherranvirasto (avoinna ma klo 15-17 ja ke klo 9-12)
Kukolaistentie 36
21160 Merimasku