Hautapaikat ja hautojen hoito

Hautausta, hautapaikkaa ja haudan hoitoa koskevat käytännön järjestelyt

Hautajaiset

Hautausjärjestelyt kannattaa aloittaa ottamalla yhteyttä joko kyseisen seurakunnan kirkkoherranvirastoon tai yksityiseen hautaustoimistoon.

Kun haluat varata seurakunnan tilan muistotilaisuutta varten, voit tutustua tiloihin etukäteen täällä verkkosivuillamme. Tilavarauksen voit tehdä kirkkoherranvirastossa. Tiloista peritään vuokra voimassa olevan hinnaston mukaisesti.

Hautapaikka

Naantalin seurakuntayhtymällä on viisi hautausmaata

Enkelin siivet hautakivellä. Taustalla saniaisia.

Hautapaikan voi lunastaa määräajaksi. Kun haluat sopia hautapaikasta Merimaskun, Naantalin tai Velkuan hautausmailla, voit olla yhteydessä seurakuntayhtymän taloustoimistoon. Kun hautapaikka sijaitsee Rymättylän hautausmaalla, voit olla yhteydessä Rymättylän kirkkoherranvirastoon. Hautapaikkamaksut määräytyvät voimassa olevan hinnaston mukaisesti.

Haudan hoito

Omaisten on nimettävä hautaoikeuden haltija, joka vastaa haudan hoidosta ja edustaa omaisia hautaa koskevissa kysymyksissä.

Haudalle voi istuttaa itse perennoja tai kesäkukkia. Voit myös tilata seurakuntayhtymältä kasteluhoidon tai haudanhoidon kukilla. Kun haluat sopia haudan hoidosta ja hauta sijaitsee Merimaskun tai Naantalin hautausmailla, voit olla yhteydessä seurakuntayhtymän taloustoimistoon. Kun hauta sijaitsee Rymättylän hautausmaalla, voit olla yhteydessä Rymättylän kirkkoherranvirastoon. Velkuan hautausmaalle ei ole mahdollista saada haudanhoitopalveluja. Haudanhoitohinnat määräytyvät voimassa olevan hinnaston mukaisesti.

Haudoille voi tilata kukan ja kynttilän pyhäinpäiväksi, jouluksi ja pääsiäiseksi

Naantalin seurakuntayhtymän hautausmailla otetaan vuosiksi 2017–2019 käyttöön palvelu, jossa haudoille voi tilata vuodenajan mukaisen kukan ja kynttilän pyhäinpäiväksi, jouluksi ja pääsiäiseksi. Palvelun toteuttaa Puutarha Jaanto.

Kukkien ja kynttilöiden tilaukset tulee tehdä lokakuun loppuun mennessä Puutarha Jaannolta Tammihaantie 59, 21140 Rymättylä. Puh. 040 578 6323 tai (02) 252 1275. Sähköposti: martti.jaanto @ pp.inet.fi

Etsitkö tiettyä hautaa hautausmaalta?

Merimaskun, Naantalin kirkon, Hakapellon ja Velkuan hautausmaiden hautapaikkatietoja voit kysyä seurakuntayhtymän taloustoimistosta. Rymättylän hautausmaan hautapaikkatietoja voit kysyä Rymättylän kirkkoherranvirastosta.

Hautapaikka-asiat ja haudanhoidot (Merimasku, Naantali ja Velkua)
Taloustoimisto (avoinna ma-pe klo 9-13)
Piispantie 2
21100 Naantali