Seurakuntavaalit 2018

Suomen evankelis-luterilainen kirkko valitsee päätöksentekijät kirkkovaltuustoihin ja seurakuntaneuvostoihin seurakuntavaaleilla joka neljäs vuosi.

Naantalin seurakuntayhtymän seurakunnissa toimitetaan kahdet vaalit. Vaaleilla valitaan jäsenet seurakuntaneuvostoon, joka johtaa seurakunnan toimintaa, sekä yhteiseen kirkkovaltuustoon, joka on seurakuntayhtymän ylin päättävä elin.

Kumpaakin vaalia varten on omat ehdokaslistansa. Sama ehdokas voi asettua ehdolle molemmissa vaaleissa tai vain toisessa. Seuraavat vaalit toimitetaan marraskuussa 2018 teemalla Minun kirkkoni. Vaalipäivä on 18.11. ja ennakkoäänestysviikko on 6.-10.11. tiistaista lauantaihin.

Ehdokasasettelu on jo käynnissä ja päättyy 17.9..

Somessa voit seurata vaaleja tunnisteella #minunkirkkoni

Valtuusto valkoinen, seurakuntaneuvosto oranssi

Kahden vaalin järjestelmässä yhteisen kirkkovaltuuston ehdokasta ja seurakuntaneuvoston ehdokas äänestetään erillisillä lipuilla. Ehdokas voi olla ehdolla molemmissa vaaleissa tai vain toisessa. Äänestystilanne vaatiikin siis äänestäjältä tarkkuutta, että oikea numero tulee varmasti kirjoitettua oikean väriseen äänestyslippuun: valtuuston lippu on valkoinen, seurakuntaneuvoston oranssi.

Lue lisää www.seurakuntavaalit.fi