Ajankohtaista seurakuntayhtymästä

Täällä voit lukea Naantalin seurakuntayhtymän julkaisemia uutisia. Yhtymämme seurakunnat julkaisevat omaa toimintaansa koskevia uutisia omilla verkkosivuillaan.

Seurakuntien uutisiin pääset seuraavista linkeistä: Merimasku, Naantali, Rymättylä.

Merimaskun kirkon peruskorjaus alkaa

7.2.2020 13.40

Yhteinen kirkkoneuvosto valitsi kokouksessaan 6.2.2020 korjausurakoitsijat.

Merimaskun pappilan myynnistä saaduilla rahoilla kunnostetaan vuoden 2020 aikana Merimaskun kirkkoa, tapulia, hautakappelia ja porttihuonetta. Kaikki rakennukset ovat hirsirakenteisia 1700-1800-luvuilta.

Kirkkosalissa poistetaan ensimmäinen penkkirivi, jotta kuorialueelle saadaan enemmän tilaa toimituksia varten. Länsieteiseen rakennetaan luiska liikuntaesteisiä varten. Ikkunapuitteita tiivistetään ja huoltomaalataan pellavaöljymaalilla.

Julkisivulaudoituksiin tehdään lahokorjauspaikkauksia. Ulkoikkunat ja karmit kunnostetaan sekä huoltomaalataan pellavaöljymaalilla. Ulkoseinät maalataan aidolla italian punaisella vesikeittomaalilla.

Lisäksi kunnostetaan 1990-luvulla uusittua hautausmaan hirsiaitaa ja uusitaan portit.

Korjaustyöt aloitetaan maaliskuussa ja pyritään saamaan valmiiksi syyskuun loppuun mennessä.